Egy iphone rövid élete, halála – majd feltámadása

Belegondoltál már abba, mi lenne, ha az okostelefonod beszélni tudna? Most nem a legendás Sirire gondolunk, hanem magára a készülékre. Ez a kisfilm pont ezt mutatja be: mi lenne, ha a telefonod szemszögéből látnád önmagad?

Kína: itt születik meg az iPhone, aztán kerül dobozba, hogy később valaki nagy boldogan kinyithassa New York-ban. A telefon új tulajdonosa büszkén dicsekszik vele, bemutatja ismerőseinek, barátainak, szinte mintha egy új családtag lenne. A srác mindent a telefonjával végez: vele ébred, vele alszik, napközben játszik vele, tömegközlekedik és étkezik. Egész intim pillanatokat élnek meg együtt, az iPhone mindennek tanúja lesz: az orrpiszkálástól kezdve egészen a koncertekig, szó szerint mindennek. Sőt, egyszer majdnem ellopják, és még a mosdókagylóba is beleesik, de aztán sikerül megmenteni. A telefon halálát végül egy végzetes esés fogja okozni, de egy kínai vevőnek köszönhetően új életet kezdhet eredeti hazájában, és immáron Kínában boldogíthat egy idősebb urat. Feltámadt az iPhone!

A kisfilm érdekessége még, hogy kizárólag okostelefonnal forgatták le, az utómunkákat pedig a Cameo nevű alkalmazással végezték.

Forrás: 3nz