Létezik egy kis spanyol falu, ahol mindenki megnyerte a lottót

Északkelet-Spanyolországban van egy kis falu, Sodeto, amelynek lakói 6 évvel ezelőtt a hagyományos spanyol karácsonyi lottón elképesztő összeget, 39 milliárd forintot nyertek.

Azért nyerhettek mind a 250-en – ennyi lakosa van a falunak – , mert náluk eleve fix számokkal ellátott lottókat lehet vásárolni, és mivel egy szelvény elég drága, az emberek együttesen vettek meg egyet – persze, mindenki más-más összeggel ugrott be a szelvényvásárlásba, és ennek megfelelően más-más összeget vihettek haza. Az 58268-as számot kihúzták, így a falu lakosai összesen 128 millió eurót, mai pénzen átszámítva nagyjából 39 milliárd forintot nyertek.  A legalacsonyabb falubeli nyeremény is 100 ezer euró (30 millió forint) volt, de akadt olyan is, aki 1 milliót (300 millió forint) vihetett haza – írja az Index. A hatalmas lottónyeremény egyébként pont a gazdasági válság alatt segítette ki kis település tagjainak az életét. A lakók közül többen már azon gondolkodtak, hogy kihagyják a lottószelvény-vásárlást, de végül a közösségi szolidaritás miatt mégis bevásároltak.

A szerencsés falu egyetlen lakosa azonban kimaradt az óriási lottónyereményből. Ő egy görög származású filmrendező volt, Kosztisz Mitszotakisz, aki nem kapott egy vasat sem, ő ugyanis saját akaratából kimaradt ebből az egész lottóőrületből. Saját bevallása szerint azonban nem nagyon bánja azóta sem, inkább dokumentumfilmet készített a nyertes kis falucskáról.


ABC Breaking News | Latest News Videos

Forrás: Index.hu, New York Times