Már 40 éve remeteként él ez az asszony egy kis szigeten, ahol az év 125 napjában köd honol

Zoe Lucas 67 éves, és már 40 éve egy kanadai szigeten él, egyetlen társasága a sziget élővilága. Ennek ellenére Zoe sosincs egyedül, hiszen mintegy 400 lóval, 300 ezer fókával és 350 madárfajjal osztozik Sable Island szigetén.

Modern női Robinson Crusoe-ként él a 41 km hosszú szigeten, ahol az év 125 napjában köd honol. Annak ellenére, hogy nincs emberi társasága, Zoe Lucas sosincs egyedül, és unatkozni sem szokott. Mindig magával viszi a jegyzetfüzetét és a távcsövét, állandóan feljegyzéseket készít.

A ma már nyugdíjaskorú asszony Halifax-ban élt korábban, és ötvösnek tanult. 21 éves korában járt először a szigeten, még 1971-ben, és első látásra beleszeretett a varázslatos helybe és a szigeten élő vadlovakba, melyek ősei még a 18. században érkeztek a a telepesek hajóival. Sable Island arról is híres, hogy rengeteg hajó szenvedett már itt hajótörést, a legutóbbi eset 1981-ben történt. Állítólag 300 hajóroncs hever a sziget különböző csücskeiben, az Atlanti-óceán temetőjének is hívják ezt a különleges szigetet.

Zoe Lucas a meteorológiai állomás munkatársaival dolgozik együtt, tehát nem szokott el teljesen az emberek társaságától, és azért néha Halifaxba is ellátogat. Mivel azonban a szigetet csak hajón vagy repülővel, illetve helikopterrel lehet megközelíteni, Lucas asszony valódi remeteként él a szigeten, melyet 2013-ban nemzeti parkká nyilvánítottak. Az asszony mindaddig a szigeten szeretne maradni, amíg csak lehetséges. Robinson Crusoe-val ellentétben ő nem kívánkozik vissza az emberek közé.

Így néz ki a sziget:

Forrás: Dailymail.co.uk