Felejthetetlenné vált az első napja a frissen végzett mentősnőnek

A fiatal, frissen végzett mentőtisztet tegnap a csapattal együtt egy olyan anyukához hívtak ki, akinél váratlanul megindult a szülés.

A Vas megyei településen lakó nő harmadik gyermekével volt várandós, amikor elfolyt a magzatvíz. Hívta a mentőket, akik ki is érkeztek, de arra nem volt idő, hogy a kórházig eljussanak. Végül a mentősök vezették le a szülést, a kislány és az anyuka is jól vannak, csak a biztonság kedvéért szállították őket végül kórházba. A frissen végzett  mentőtisztnek nem is lehetett volna szebb első napja.

Az  Országos Mentőszolgálat a következőt posztolta a Facebook oldalán:

“Hajnalban, 1 óra körül kértek segítséget egy vas megyei településen. A bejelentés szerint, a harmadik gyermekét hordó terhes nő magzatvize elfolyt. A helyszínre a mentésirányítás azonnal mentőgépkocsit indított, aki az édesanyát megindult szülés állapotában találta. A rutinos mentőegység megkezdte az ellátást és a szülés előkészítését, valamint további emelt szintű mentőegység indult a helyszínre. Az esetkocsival frissen végzett, első szolgálatát teljesítő fiatal mentőtiszt nő és rutinos csapata érkezett a helyszínre, aki a szakma szabályainak megfelelően, profi módon vezette le a szülést, bajtársai segítségével.
Egészséges kislány látta meg a napvilágot, akit anyukával együtt szállítottak kórházba további vizsgálatok céljából.
– Nagy szerencse, hogy első szolgálatban ilyen csodálatos eseménynél nyújthattam segítséget! Örök emlék lesz! – hatódott meg a fiatal mentőtiszt.
Az újszülöttnek boldog és egészséges életet kívánunk, bajtársainknak gratulálunk!”

Forrás: HVG