Orvosai abortuszra küldték a daganatos betegségben szenvedő modellt – Ő azonban jobb döntést hozott

A litván származású, kanadai modell, Elizaveta Bulokhova éppen Hollandiában nyaralt a férjével, amikor fogfájásával orvoshoz fordult.

A vizsgálatok után kiderült, hogy sokkal nagyobb a baj, és valószínűleg rák áll a tünetek mögött. Elizaveta mindezek közepette ráadásul még terhes is volt, és az orvosok tanácsára el kellett volna vetetnie a babát – hogy elkezdhessék nála a kemoterápiás kezelést. Igen ám, de aztán történt valami, ami megváltoztatta a döntését.

Eliza így mesélt a történtekről: „A kisfiam rendkívül mozgékony volt a hasamban, amikor beszélni kezdtem hozzá. Megkértem, hagyja abba a ficánkolást, mert sajnos nem tarthatom meg őt. Különös dolog történt, mert abban a pillanatban megállt a mozgása. Hiszem, hogy meghallotta és megértette, amit mondtam neki. Elfogadom, amit az Univerzum tartogat a számomra, ha ez azt jelenti, hogy a kisbabám megszületik, akkor meg is fog születni, ha pedig mégsem, akkor azzal élek együtt.”

Végül megszületett a baba és a kemoterápia is: az orvosok vártak néhány hetet, a kisfiút császármetszéssel, tíz héttel a rendes ideje előtt, koraszülöttként ugyan, de világra segítették, majd ezután többször megoperálták a csontszarkómás lányt, és elkezdték a kemós kezeléseket. Az eset 2014-ben történt, Elizaveta gyermeke, Valentin egyre nagyobb, teljesen egészséges, és az anyukának is 95% az esélye a teljes gyógyulásra.

Igaz, állkapcsának 95%-át elvesztette a műtét miatt, de azóta visszatért a modellkedéshez, és ragyogóbb, mint valaha.

Forrás: Nlcafé, Boredpanda