Megérzi a szívbetegséget az állatoknál a majdnem teljesen siket magyar állatorvos

Dr. Mikesy Levente 5 éves korában döntötte el, hogy ő bizony állatorvos lesz, és ebben halláskárosodása sem tudta megakadályozni. A felelősségteljes orvos azon aggódva, hátha valamit nem hall jól, szívultrahangra küldi az általa vizsgált állatokat, gyakran a saját költségén, és egyfajta hatodik érzékkel ismeri fel a bajt.

Levente hallásmaradvánnyal hall, azaz nagyjából 5-10 százalékát annak, amit egy átlagos ember. Hallókészülékhez csatlakoztatható sztetoszkóppal vizsgál, és kialakított egy gyakorlatot, ami szerint elküldi az állatot szívultrahangra, ha találnak valamit, akkor a gazdi költségére, ha nem, akkor a sajátjára. Meglepően gyakran ismeri fel a szívproblémákat, legutóbb egy fiatal, menhelyről örökbe fogadott kutyusnál érezte meg, hogy súlyos szívbetegség áll a háttérben – igaza is lett.

Levente egyébként az Illatos úti telepen kezdett dolgozni, tapasztalatairól fényképekkel tűzdelt blogot vezetett, még a BBC is felfigyelt rá, s elérte, hogy több egészséges állatot ne küldjenek a másvilágra csupán helyhiány miatt. Levente azóta saját rendelőt nyitott, de továbbra sem feledkezik meg a nehéz sorban szenvedő állatokról.

Példája nagyon is jól mutatja, hogy sohasem szabad feladni az álmainkat.

Forrás: Szeretlekmagyarország, Facebook