Párizs: Taxik indulnak csak nőknek

A francia Le Figaro lap beszámolója szerint Párizsban nyílt egy kizárólag női utazóvendégek számára fenntartott taxitársaság.

“A célunk az, hogy megmutassuk, hogy a nők is lehetnek taxisofőrök, valamint szeretnénk a nők számára is biztosítani a biztonságos utazás lehetőségét” – magyarázza Sarra Boubchir, a társaság alapító tagja.

A cég ötlete egy sajnálatos esemény kapcsán jött létre, mikor Sarrának és barátnőjének egy étteremben elköltött kellemes vacsora után minden vágya az volt, hogy végre hazaérjenek. A lányok persze taxit hívtak, hiszen azt tartották a legkényelmesebb és legbiztonságosabb megoldásnak. A sofőr azonban nem hagyta őket békén, nagyon fárasztó volt, nyomulni akart, annak ellenére, hogy Sarra és a barátnője egyértelműen visszautasította a sofőr udvarló szándékát. Erre a sofőr gondolt egyet, és egész egyszerűen kiszállította a lányokat a kocsiból az éjszaka közepén.

Az új taxiszolgáltatás viszont most végre lehetővé teszi, hogy a nap bármely órájában biztonságban érjenek haza a lányok.

Forrás: Huffingtonpost