Magyar-indiai film nyert fődíjat – Szívszorító történet egy lányról, akinek gyermekkori álma, hogy divattervező legyen, ám csúnya támadás áldozata lesz

A magyar-indiai film, a Rupa butikja fődíjat nyert a Women Media Arts and Film Festival-on Sydney-ben.

Miről szól a film?

Az indiai Agra városában élő Rupa gyermekkora óta divattervező szeretne lenni. A filmben az ő és társai történetét ismerhetik meg, akik hozzá hasonlóan savtámadás áldozataivá váltak, de a tragédiát követően talpra álltak, és az álmaikba kapaszkodva megtalálták a visszautat az életbe. A szereplők közül van, aki bollywoodi táncos, más énekes szeretne lenni vagy az általuk üzemeltetett kávézó menedzsereként, esetleg aktivistaként teljesedett ki. A filmben a lányok egy nagyszabású divatbemutatóra készülnek, amelyen a Rupa által tervezett ruhákat ők maguk, azaz a túlélők mutatják be – olvashatjuk a szeretlekmagyarorszag.hu oldalon.

A film rendezője és producere Halász Glória, az operatőr és a koproducer Hatvani Balázs, a producer Osváth Gábor és Praaful Chaudhary, a gyártó a Filmfabriq, a Cinelabyrinth és az indiai Pinak Films. A filmből kiderül, hogy a savtámadások áldozatai hogyan tudtak meggyógyulni testileg és lelkileg, hogyan segítették túlélésüket és felépülésüket az álmaik.

Indiában még mindig hetente három-öt savtámadás történik, és az áldozatok egy része nem is szól a rendőrségnek, mert fél attól, hogy megbélyegzik.

Forrás: Szeretlekmagyarország, Facebook