Senki sem tudta megfejteni az eltévelyedett apáca bizarr üzenetét – Mostanáig

A 17. században egy szicíliai apáca, Maria Crocifissa della Concezione nővér azzal vált híressé, hogy azt állította: megszállta az ördög, és egy titkos üzenetet irat le vele éppen. A betűket eddig senki sem tudta dekódolni, de egy szoftvernek hála végre megtudtuk, mit is írt a rohamokkal küzdő novícia.

Akkoriban nagyon is félelmetesnek tűnhetett, hogy egy normális, különböző idegen nyelvekben egyébként rendkívül jártas apáca elkezdjen furcsán viselkedni, és az ördögtől fogni üzeneteket.

A Palma di Montechiaro kolostorában mindenki elhitte, hogy az önkívületi állapotban írt levél tényleg a sátán üzenete. Csakhogy senki sem tudta, mit is írt le a nővér pontosan, mert a betűk egyik nyelvre sem illettek. Egy fordító program azonban nemrég dekódolta az üzenetet. Az apáca sok értelmetlen szöveg mellett olyanokat írt, hogy: “Istent az ember találta ki” és “ez a rendszer nem működik senki számára”, no és az “Úr, Jézus és a Szentlélek nem más, mint fölös teher”.

Kiderült, hogy a betűket különböző nyelvek írásjeleinek töredékeiből rakta össze, és valószínűleg nem az ördög szállta meg, hanem skizofréniában szenvedhetett.

Forrás: Origo,hu