Sörivók futóversenyét tartották meg Spanyolországban

Hallottál már a sörivók futóversenyéről? Igen, létezik egy ilyen futóverseny, annak ellenére, hogy a két dolog, a futás és a sörivás látszólag teljesen ellentmond egymásnak. Viszont vannak emberek, akik még futás közben sem tudnak meglenni a napi betevő sörük nélkül.

A spanyol Beer runners (sörivó futók) egyesülete 2017 szeptember 10-én ünnepelte 5 éves fennállását. Nevükhöz méltóan természetesen egy olyan futóversennyel ünnepelték meg a nagy eseményt, ahol a futás után minden résztvevő ingyen sört kapott. Az eseményen részt vett a spanyol környezetvédelmi, mezőgazdasági, élelmezési, valamint halászati ügyekkel is foglalkozó miniszterasszony Isabel Garcia Tejerina, akinek sokak szerint nem az alkoholt kellene reklámoznia, hanem az egészséges életmódot.

A miniszterasszony több képet is posztolt a közösségi oldalakon, melyeken “az egészséges élet, a helyes táplálkozás és több sport” mellett teszi le a voksát. Mivel azonban az alkoholt általában nem az egészséges élethez kötik az emberek, rengeteg negatív kritikát sepert be az egyébként sportos miniszterasszony.

A Salamancai Egyetem professzora, David Rodríguez szerint az alkohol azonban egyáltalán nem számít egészségesnek, még kis mennyiségben sem. “Jobb naponta 30 percet gyalogolni, mint meginni egy korsó sört.”

Hát igen, vannak emberek, akik csak azért vesznek részt egy futó versenyen, hogy utána megigyanak egy korsó sört. És vannak emberek, akik csak sörözni szoktak, de futni már nem. Talán mégis csak az előbbi variáció az egészségesebb, de ezt mindenki döntse el saját maga! Én mindenesetre se nem futok, se nem sörözöm. Remélem, nem lesz belőle baj!

Forrás: Verne

O.M.