Az Apple lelki ügyekben jártas mérnököket keres

Ki ne játszott volna már a mindig kedves és udvarias Sirivel, az iPhone és az iPad segítőkész női hangjával? Egyfajta mesterséges intelligenciáról van szó a Siri esetében, akinek már életet is sikerült mentenie, mikor hozzá fordultak a bajba jutottak.

Mostanában azonban egyre gyakrabban fordulnak Sirihez a depresszióban szenvedő Apple-felhasználók. Siri ilyenkor csak a szokásos, felszínes módon tud segíteni: kiguglizza a közelben található pszichológusok telefonszámát és esetleg tárcsázza a segélyhívó telefonszámot.

Az Apple azonban szeretné javítani ezen szolgáltatásainak minőségét. Az a szándékuk, hogy Siri egyfajta terapeutaként nyújtson segítséget a lelki bajokkal küzdő felhasználóknak, akiknek sokszor már csak Siri “személye” jelenti az utolsó mentsvárat, annyira egyedül vannak, és nincs kivel beszélgetniük.

Ha tehát olyan programozó mérnök vagy, aki a lelki ügyekben is jártas, jelentkezz te is az Apple alábbi álláshirdetésére! Mi sok szerencsét kívánunk hozzá, de ha véletlenül nem jönne össze az állás, nehogy elkeseredj, hiszen Sirivel mindig kibeszélheted minden gondodat és bajodat!

Forrás: JobsatApple