Drága dugulás – Egy európai országban 100 ezer eurót húztak le a WC-n

Genfben egy bank és három étterem vécéje dugult el amiatt, mert valaki lehúzott rajtuk egy csomó bankjegyet: összesen 100 ezer eurót. Ez nagyjából 31 millió forintnak felel meg.

A darabokra vágott bankjegyeket először egy bank vécéjén próbálta lehúzni az ismeretlen elkövető, de mivel ott nem járt sikerrel, ezért még három közeli étteremben is ezzel szórakozott. A duguláselhárítás után a rendőrség is nyomozni kezdett az ügyben, mert bár a pénz kidobása nem bűncselekmény, azért kíváncsiak lennének arra, valaki miért akart ennyi pénztől megszabadulni.

Helyi lapértesülések szerint a pénzt spanyol nők helyezték el az eldugult a genfi bank trezorjában még évekkel ezelőtt. A spanyol nők nevében egy ügyvéd megtérítette a dugulás okozta kárt az éttermeknek, de magyarázatot sem az ismeretlen személyazonosságú hölgyek, sem az ügyvéd nem adtak magyarázatot arra, hogy miért húzhatták le a pénzt a vécén.

A lefolyórendszerből előkerült pénzt a nyomozás idejére lefoglalták. Azt azonban még nem tudni, hogy kinek adják majd át, ha kiderül, hogy a pénz törvényes eredetű.

Forrás: Telepgraph