Két kérdés, amire csak zsenik vagy skizofrének tudnak válaszolni

Csupán a megjelenése alapján szinte lehetetlen megkülönböztetni a skizofrén embert a nem skizofréntől, hiszen csak pszichiátriai tesztek segítségével lehet megmondani, mi jár egy ember fejében.

Óva intünk mindenkit attól, hogy mondvacsinált lélekdoktorként kategorizálja embertársait vagy saját magát, inkább játéknak jó ez a két kérdés, amire úgy lehet jól válaszolni, ha az érzelmeinkre koncentrálunk és arra, amit látunk, nem arra, amit látnunk kéne. Ha mindkét válaszunk helyes, akkor vagy zseninek, vagy skizofrénnek “csaphatunk föl”.

Csak egyik, vagy mindkét oldalán domború ez a maszk?

Csak az egyik irányba forog, vagy mindkét irányba?

Válaszok:

A masz csak az egyik oldalán domború, és csak egy irányba forog. Ha mindkét kérdésre rosszul válaszotunk, az valószínűleg csak annyit jelent, hogy normális emberek vagyunk. Ha mindkét válaszunk helyes volt, akkor vigasztaljuk magunkat azzal, hogy a zsenit az őrülttől csak egy hajszál választja el, és reméljük, hogy a jó oldalon vagyunk – persze ez csak vicc, ha elég okosak vagyunk, képesek vagyunk felismerni, mikor akarnak vizuálisan becsapni, és mikor nem, s igazából ez az oka a helyes válaszoknak.

Forrás: Brightside