Érdekes kísérlet: Egy hétig mindenre igent mondott ez az anya a gyerekeinek

Hannah Williams 2 gyereket nevel, s miközben gyakorlatias, hagyja gyermekei személyiségét is kibontakozni. A “gyengéd szülőséget” azonban sokan odáig viszik környezetében, hogy semmire sem mondanak nemet, amit a gyerek akar. Hannah egy hétre kipróbálta, milyen is lehet ez.

A gyengéd szülőség arról szól, hogy bátorítjuk, dicsérjük, és kedvesen terelgetjük a gyereket, kommunikálunk vele ahelyett hogy büntetnénk, megaláznánk őket. Igen ám, de akik ezt túlzásba viszik, azok már semmire se mernek nemet mondani, aminek meg is van a következménye. Hannah két szabályt fektetett le a kísérlet megkezdése előtt: nem mondta el a gyerekeknek, hogy egy hétig mindenre igent mond, mert akkor nem tudta volna uralni a káoszt,  és hogy a higiéniai szabályokat továbbra is be kell tartani, hogy ne legyen senki beteg.

A hét folyamán aztán olyan ételeket főzött, amilyet a gyerekek akartak, piknikeztek és fociztak a parkban, rengeteget játszottak, a parkban ették a vacsorájukat is, mire az egyik gyerek felkiáltott, hogy ez élete legjobb napja. Az anyuka a munkahelyére is magával vitte őket. A hét alatt Hannah rájött, hogy a gyerekek nemcsak körülötte akarnak lenni állandóan, de meg is szeretnék jobban ismerni, és arra is, hogy sokszor a nem helyett mondott igen nem is vezet katasztrófához, vagy kényelmetlenséghez. Hannah azt is észrevette, hogy van egy jobb egyensúly a munka és a gyereknevelés között, nem muszáj mindent csak hétvégére tenni, amit a gyerekek kérnek. Mivel a srácok ezalatt az egy hét alatt is normálisan viselkedtek, Hannah nagyon büszke volt rájuk.

Forrás: Aplus