Borzalmas módszerek állnak a vidám vadállatos szelfik mögött

Lajhárral szelfizni vicces, sokan élnek is a lehetőséggel. Csak azt nem tudják, hogy egyes helyeken hogyan választják el erőszakkal a vadon élő állatot környezetétől, társaitól, hogy aztán eladják szelfikészítési célokra. Figyelem, a videó megrázó lehet!

A perui Iquitos-ban vették fel, ahogy az emberek odamennek a kiválasztott lajhárhoz, és kivágják alóla a növényt. Tudni kell, hogy a lajhárok fiatal korukban kiválasztanak egy fát, és ahhoz ragaszkodnak egész életükben. A hímek el se mozdulnak róla, miözben a nőstények a szülés után keresnek egy másik fát, miközben korábbi lakhelyüket utódjukra hagyják.

Ezt a szegény lajhárt végül leszedték a fáról, és 13 dollárért adták el a Belén piacon, hogy turisták szelfiket készíthessenek vele. A természettől lopott állatokat egyébként nem tartják jó körülmények között, szűk, koszos, rácsos odúban tengetik életüket sokszor éhezve, elmondhatatlan pszichés traumák között. Az iparágat pedig a naiv turisták táplálják, akiknek fogalmuk sincs, milyen szomorú történet áll a vidám fényképek mögött.

Forrás: Iflscience