Saját magát diagnosztizálta rákkal az orvos egy iPhone segítségével

John Martin érsebész volt az egyik orvos, akit felkértek arra, hogy teszteljen egy új, okostelefonos ultrahangos diagnosztizáló módszert. Senki sem számított erre az eredményre.

A connecticuti startup fejlesztése, a Butterfly IQ lényegében egy zsebben is elférő ultrahangos eszköz, amit  iPhone-nal párosítva vizsgálhatjuk meg magunkat, vagy másokat.

Kép forrása: Butterfly IQ

Martin doktor a nyakától lefelé kezdte el vizsgálni magát, amikor a nyelőcsövénél három centis fekete foltot vett észre. Az orvos tudta, hogy ez nagyon rossz jel, és igaza is lett: pikkelysejtes rákot állapítottak meg nála, több, mint ötórás műtéten esett át, és jelenleg is sugárkezelést kap.

Érthető módon Martin doktor nagyon is használhatónak tartja az újfajta ultrahangos módszert:

“Ez nem csak egy ultrahangos eszköz. Ez olyan, mint azt mondani, hogy az iPhone csak egy telefon. Ez a kütyü ablakot nyit a testünkbe. Megfizethető, ezáltal mindenki által hozzáférhető lesz, bárki tudja majd képzettség nélkül használni és értelmezni, hogy mit lát.”

Ha elterjed a használata, az orvosok gyorsan és egyszerűen tudják megvizsgálni a betegeket akár a sürgősségi ellátás keretein belül is.

Forrás: 24