Négytagú kaliforniai családot raboltak el kalózok, sikerült elmenekülniük

Kalózok ma is léteznek, csak nem az 1800-as évek ruháit hordják, és nem ágyúval lövöldöznek más hajókra, hanem modernebb eszközökkel rabolnak pénzt és embereket.

A kaliforniai Harteaus család egy kompon utazott éppen az Amazonason a brazil Breves felé, amikor fegyveresek törtek rájuk.

Az egész személyzetet és az összes utast túszul ejtették, kirabolták, és arra kényszerítették a kompot, hogy Porto dos Dias-ba menjen. Mire a rendőrség odaért, a kalózok elmenekültek, ám a Harteaus családnak is nyoma veszett. Adam, Emily, illetve és két lányuk – 3 és 7 évesek –   a támadás megtörténtekor valószínűleg a családfő ötlete nyomán elmenekültek, és a vízbe ugrottak. Ezek után három napig bolyongtak a dzsungelben, mire sikerült lakott területen segítséget kérniük nem messze Brevestől. Egy éjszakát a kórházban töltöttek, de egészségesek, jól vannak.

A család sokat utazgat,  Brazília déli részén, Florianopolisban éltek eddig, de kirándulásaikat és Dél-Amerika felfedezését is jól dokumentálták a neten. Adam művészként, Emily divattervezőként dolgozik, így megtehetik, hogy folyamatosan felfedezzék a világot.

Forrás: Dailymail