Az agorafóbiás nőnek a Google Street View segített megtanulni utazni

A 43 éves Jacqui Kenny, egy Londonban élő, de új-zélandi származású művész már 20 éve agorafóbiában szenved. Ez a pánikbetegségnek egy olyan formája, amikor a beteg fél elhagyni az otthonát, és kerüli az emberek társaságát.

Jacqui számára a Google Street View jelenti az ablakot a világra. Ha nem létezne ez a fajta virtuális világjárás, amit a Street View biztosít a lakásukat elhagyni nem képes világutazók részére, akkor Jacqui agorafóbiája nem javult volna ilyen nagy mértékben az elmúlt másfél év során.

A számítógép segítségével Jacqui ma már nem csak bejárta a fél világot, de rengeteg olyan barátra is szert tett, akik szintén agorafóbiában szenvednek.

Most már tudja, hogy nincs egyedül a betegségével, és azt is, hogy igenis lehet kezelni az agorafóbiát, sőt, Jacqui nem régen egy vakmerő lépésre is vállalkozott: bevállalt egy többórás repülőutat New Yorkba, annak ellenére, hogy korábban a lábát sem tette volna ki a lakásából.

A hosszú utat nem is akármilyen okból vállalta el: mindenképpen ott szeretett volna lenni a saját fotóinak a kiállításán, amit kizárólag olyan fényképekből állítottak össze, melyeket a Street View segítségével készített Jacqui.

2016 májusa óta majd‘ 30 ezer fotót mentett el a számítógépére, melyek a szó szoros értelmében egy teljesen új és fölöttébb érdekes világot tártak fel előtte.

Ez tehát Jacqui Kenny-nek, az agorafóbiás világutazónak és virtuális utazásának a története. Aki nem hiszi, járjon utána, vagy csinálja utána! Ehhez az utazáshoz nem kell se repülőjegy, se vastag pénztárca, elég bekapcsolni hozzá a Street View-t, és máris kezdődhet a következő kaland: 80 nap alatt a világ körül, legalábbis virtuálisan.

Ezen a képen kékkel jelölték azokat a területeket, ahol körül tudsz nézni a Google Street View segítségével

Ez pedig Jacqui története videóban:

Forrás: Verne

O.M.