Egy anyuka kiakadt, azt kéri, senki ne vigye betegen iskolába a gyerekét

Elméletileg alapvető, hogy a gyerek nem megy közösségbe, ha beteg, akkor sem, ha “csak” taknyos vagy köhög. A legtöbb szülő azonban ezt nem tartja be, ezzel pedig olyan kislányok életét veszélyezteti, mint Jordan Grace.

A kanadai anyuka, Maria Jordan MacKeigan képpel illusztrálta, mi történik Down-szindrómás gyerekével, amikor elkap az iskolában olyan “egyszerű” fertőzéseket, amin a legtöbb gyerek viszonylag könnyen átesik.

Jordan Grace és Maria

Maria azt mondja, a szülők arra hivatkoznak, hogy nagyon sok dolguk van, nem érnek rá otthon maradni a beteg gyerekükkel. Ám így a gyerek átadja a fertőzést a többieknek, ami  alacsony szinten működő immunrendszere miatt Jordan Grace esetében akár életveszélyes állapotot is okozhat.

Maria szerint az iskola nem bébiszitter, és minden beteg gyerek megérdemli, hogy otthon az anyja vagy az apja ápolja, szeretgesse.

Az anyuka elmondta, amikor lánya megbetegszik, akkor az első gondolata persze Jordan, de a második már az osztálytársain jár, akiket megóv a megfertőződéstől azáltal, hogy nem viszi be betegen a gyermekét iskolába.

Forrás: Boredpanda