Egy plüssmaci kalandjai a világ leghíresebb repülőterén

1967 London, Heathrow reptere: egy elegáns plüssmaci (talán a híres Paddington maci édesapja?) beleszeret egy még elegánsabb légi-utaskísérőbe, és ajándékba ad neki egy doboz skót teasüteményt.

Végül aztán hagyományt kovácsolnak ebből a karácsonyi kalandból, és az évtizedek során valahogy mindig úgy adódik, hogy a hölgy maci várakozik a reptéren, és ezentúl már ő ajándékozza a híres teasüteményt szíve választottjának.

Telnek az évek, a család egyre gyarapszik, már nem csak a gyerekek, hanem az unokák is együtt várják, mikor jön haza az idős öregúr maci. A hazatérés öröméről és egy csipetnyi nosztalgiáról is szól a híres londoni reptér 2017-es karácsonyi reklámja.

Óhatatlanul a most újra aktuális „Igazából szerelem“ című film kezdőjelenete jutott eszünkbe, ahol a 2003-as film forgatásakor még rettenetesen fiatal és sármos Hugh Grant arról filózott, hogy igazából a szerelem és a szeretet az, ami állandóan körülvesz minket. A Heathrow repterén csupa boldog, egymásnak örülő családdal lehet találkozni, és a film főhősének mindig ezek a mosolygós, a boldogságtól néha síró emberek jutottak eszébe, ha valaki a világ szörnyűségeiről mesélt neki.

2017 London, Heathrow reptere: a nyugdíjas plüssmaci felesége, gyermekei és unokái újra együtt örülnek, hogy a nagypapa sikeresen landolt. A skót teasütemény most sem maradhatott el, de nem is ez a lényeg.

O.M.