Ebben az afrikai országban még mindig hisznek a vámpírokban, erőszakhullám vette kezdetét az üldözések miatt

Az afrikai Malawi a világ egyik legszegényebb országa, és az egyik legbabonásabb is. Nemcsak a boszorkányságban hisznek, de a vámpírokban is, a hiedelmek miatt pedig vérszívóknak nézett embereket ölnek.

A probléma és az erőszakhullám olyan sok embert sebesít meg, no és persze konkrét halálos áldozatokról is tudnak, hogy már Malawi elnöke, Peter Mutharika is felszólította az embereket, hogy ne riogassák egymást. Utoljára 2002-en volt ekkora felhajtás a képzelt vámpírok körül, akkor is rengeteg embert támadtak és öltek meg a megijedt helyiek.

Idén szeptember óta az ENSZ biztonsági ügyekben illetékes hivatalának információi szerint legalább kilenc embert lincseltek meg, és 250 embert tartóztattak le gyilkosság vádjával. A rendőrség szerint ez még messze nem a vége, további áldozatokra és letartóztatásokra kell számítani, mivel a hatóságok képtelenek az ellenőrzésük alatt tartani az eseményeket. Az emberek félnek vért adni, emiatt műtéteket halasztanak el, sokan házakat gyújtanak fel, embereket égetnek el élve, vagy köveznek halálra, mert éjjel arra ébredtek, hogy “valaki van a szobájukban”, és “mintha valami megcsípte volna a karjukat”.

Forrás: Dailymail