2017 legmeghatóbb fényképei a National Geographic szerint

A National Geographic összegyűjtötte a 2017-ben készült képek – majdnem kétmillió fotó! –  közül azokat, amelyek a legmegindítóbbak mind közül.

Samburu harcosok találtak rá a csapdába esett kiselefántra. A csord anem jött vissza az állatért, a harcosok elvitték egy rezervátumba. Szeretettel ápolták, etették, de néhány hét múlva mégis meghalt.

Nona-t a vadonból rabolták el, hogy Kumersot család majma legyen láncon. Bár a veszélyeztetett állatok házi kedvencként tartása illegális, sajnos nagyon sok ilyen eset történik. A állatvédők sem restek, igyekeznek minél többet megmenteni közülük.

2011-ben a mexiói Zetas-kartell bosszút esküdött azon tagjaik ellen, akiket informátoroknak hittek. Többszáz embert öltek meg. A tagok itt a Holtak ünnepén láthatók.

AKabanga központban, ahol albínó gyerekeket védenek meg a támadásoktól, Melas Luge és két testvére gyengén látnak albinizmusuk miatt, ezért néznek mindent ilyen közelről, és az iskolában is segítenek nekik.

Egy farmon Kentucky-ban a 13 éves Emma Langley, a 10 éves Camille McCay, é a szintén 10 éves “Emerald” Shean hosszú anya-lánya programon vannak, hogy tanuljanak a pubertásról, és megszeressék változó testüket

Vrindavant úgy is emlegetik, mint az özvegyek városát. Lalita haja az özvegyek megjelenésének szabályai szerint le van vágva, és a ruhája is ezért ilyen. Az özvegyek menedékét vezető Ranjana sokkal fiatalabb özvegy, nem érzi úgy, hogy kötelező lenne betartani a hagyományokat.

Baby, a 10 éves lány Safeda Basti-ban súlyosan alultáplált. A rossz higiénés viszonyok miatt nagyon gyakoriak a fertőzések, emaiatt a legtöbben hasmenésben szenvednek

A venezuelai Oseas Ríos két hete nem jut hosszá orvossághoz, pedig súlyosan vesebeteg. A María Lionza vallásos csoport tagjai itt épp próbálják meggyógyítani a rituálé során.

Menekültek érlkeztek a zsúfolt táborba, felállították saját sátrukat. A fotós akármelyik sátorba ment is be, mindenütt talált sebesült vagy beteg embert, gyereket, akik lelkileg is sérültek, miözben végignézték, hogy otthonukat lerombolják, rokonaikat megölik

Forrás: National Geographic