Ez a térkép megmutatja, mennyire nehéz például magyarul megtanulni

Idegen nyelvet tanulni sosem könnyű, de vannak köztük olyan bonyolultak, amik elsajátításához akár évek szükségesek. Ez a térkép, amit az FSI intézet állított össze amerikai diplomaták tapasztalatai alapján, azt mutatja meg, melyik ország nyelve mennyire könnyen vagy nehezen tanulható az angolhoz képest.

Az egyes kategóriába sorolt nyelvhez elég 24 hét, hogy elsajátítsuk, a második kategóriás nyelvhez 30 hétnyi tanulás kell, a harmadik kategóriához 36 hét, a negyedik kategóriához 44 hét, a negyedik kategóriához csillagosan odasorolják többek közt a magyart is, ami még nehezebbnek számít, az ötös kategóriához 88 hét tanulás kell, a szürke területeket nem lehet besorolni.

Az angol anyanyelvvel legkönnyebben tanulható nyelvek közé sorolták az afrikai a dán, a holland, a francia, olasz, norvég, portugál, román, spanyol és svéd nyelvet. A német nyelv már a második, nehezebb kategóriába tartozik, míg az indonéz egy fokozattal még nehezebb. Mi magyarok többek között a mongol, a finn, a vietnámi, az észt és a grúz nyelvvel vagyunk egy kategóriában, de még ezeket is könnyebb megtanulni, mint az arabot, a kínait, vagy a japánt.

Forrás: Boredpanda