Úgy tudta, halálos beteg, öngyilkos akart lenni, duplán mentették meg az életét

Az 52 éves kanadai Mya DeRyan fejfájással, alhasi fájdalmakkal és szédüléssel kereste fel orvosát, ahol közölték vele, gyógyíthatatlan beteg, meg fog halni. Az asszony emiatt elhatározta, hogy megöli magát, de erre a dupla csavarra ő sem számíthatott.

Kép forrása:Time Colonist

Az asszony eleinte bakancslistáját teljesítette, fiával volt egész nyáron és ősszel is, de aztán elege lett a fájdalmakból, és miután utoljára üzent fiának, elhatározta, hogy megöli magát. Úgy tervezte, hogy az óceánba öli magát, ezért beugrott a hideg vízbe egy kompról. Ám az esetnek szemtanúi voltak, ezért a nőt keresni kezdték. Ő viszont nem akarta, hogy megtalálják. Öt órát meditált a 7-14 fokos vízben, s a végére már ő is inkább a megmenekülést választotta – ekkor találtak rá a mentőcsapatok.

Az asszony teste 31 fokosra hűlt, az is csoda, hogy ilyen hosszú ideig bírta a vízben, a legtöbb esetben a szervezet 2-3 óra után egyszerűen feladja. A kórházban alaposan kivizsgálták Mya-t, és kiderült, hogy még csak nem is gyógyíthatatlan beteg. Hogy akkor hogy diagnosztizálhatták korábban ennyire félre, arról nem adtak hírt. Mya azóta visszatért korábbi életéhez, művészként dolgozik.

Forrás: 444, Times Colonist