Itt tartunk 2017-ben: A faluból is elzavarnák a tanárnőt, aki nem hagyta, hogy a tornatanár verje a gyerekeket

A hetesi Somssich Imre Általános Iskola napközis tanítójáról és helyettesítő tornatanáráról kiderült, hogy évek óta verte a diákokat. Mégsem rá mérgesek a hetesiek, hanem arra a tanárnőre, aki feljelentette a férfit.

Azt, hogy a tanárnő, Gärtner Andrea vádjai mennyire megalapozottak és bizonyíthatóak voltak, mi sem mutatja jobban, hogy a tornatanárt a kaposvári bíróság egy év öt hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, és 18 hónapra eltiltotta a pedagógusi hivatástól. A faluban mégis a tanárnő szenved az inzultusok miatt, azért, mert nem engedte, hogy a diákokat tovább bántalmazzák, s ezzel akaratlanul is a helyzetre irányította a nyilvánosság figyelmét. Arra a helyzetre, amelyben “Gyula bácsi”  éveken át a gyerekek fejét osztálynaplóval, munkafüzettel ütötte, megpofozta őket, a lábukra taposott, hátukat rúddal ütötte az órákon, a tanáriban, a tornateremben, a nyári táborokban.

A falubeliek szerint a férfit feljelentő tanárnő szó szerint szégyent hozott rájuk, mert milyen dolog már, hogy miatta mások is tudomást szereztek az ügyről – Andrea ugyanis megosztotta saját Facebook oldalán azokat az újságcikkeket, amiket erről a témáról írtak. Hiszen még az igazgató is igyekezett eltussolni az ügyet! Évek óta jelezték neki a hetesi pedagógusok, hogy a tanár bántalmazza a gyerekeket, de ezek valahogy sosem kerültek jegyzőkönyvbe. Az ügy kipattanásakor a megvádolt tanárral jó viszonyt ápoló igazgató kirúgással fenyegette azokat, akik meg mernek szólalni az ügyben.

Andreát olyan szinten támadják, hogy az egyik testületi ülésen a szülői munkaközösség vezetője ki akarta őt rúgatni állásából. Hetes polgármester asszonya, Török Tiborné is megerősítette, hogy az egész ülés másról sem szólt, mint Andrea támadásáról. Az egyik képviselő, aki korábban a falu jegyzőnője volt, Andreát a faluból is elzavarná.

Török Tiborné elmondta, hogyt nem az a baj, hogy napvilágra került a gyermekbántalmazási ügy, hanem az, ahogyan kezelték, kezelik, ők az ügyet elhallgató igazgató mandátumát sem kívánják meghosszabítani.

Forrás: 444