Sztárok álltak az iskolai zaklatásban élő fiú mellé, ám most mindenki a családját támadja

Keaton Jones két nap alatt lett világhírő egy videónak köszönhetően, amiben sírva meséli el, hogyan bántják, zaklatják az iskolában.

A fiú mellé olyan hírességek álltak, és üzentek neki, illetve hívták meg aktuális filmjük premierjére, mint Chris Evans, Mark Ruffalo, Gal Gadot, Katy Perry, Eva Longoria Baston, Justin Bieber, Ricky Martin, Andie Macdowell, és még sorolhatnánk. Adományoldalt hoztak létre, hogy segítsenek a családnak. Ha itt véget érne a történet, elmondhatnánk, hogy a Keatont zaklató iskolások húzták a rövidebbet, és talán tettünk egy lépést afelé, hogy kevesebb diákot bántsanak társai.

A történet azonban folytatódik, mert a videót Keatonról édesanyja töltötte fel a netre, és az adományoldalra érkező pénzeket is ő kezelte. A Joseph Lam által indított pénzgyűjtő akció célja az volt, hogy segítsék a fiú  jövőjét, például biztosítsák egyetemi tanulmányait. 57 ezer dollár gyűlt össze, aminek az édesanya és Keaton is nagyon örült.

Az anyuka, Kimberly Jones végigkommentelte az egész folyamatot. Először arról írt, hogy bár nagyon meghatotta a világ reakciója, meg kell tanítania fiának, mi a különbség a valódi elfogadás és a mostani hatalmas figyelem között. Hát erre most lett is alkalmuk, mert ahogy újságírók átnézték Kimberly fényképeit, találtak olyat, amin az egész család a konföderációs zászlóval pózol (1861 és 1865 között a polgárháborúban ezt használták a rabszolgatartó déli államok). Emiatt elkezdték támadni a családot, miközben az anyuka azt bizonygatta, hogy azt a képet csak ironikus poénnak szánták, és egyáltalán nem rasszisták. További támadások érkeztek arról, miért kaptak pénzt, és hogy talán a zaklatásos ügy is csak kitalált. Erre Keaton iskolája jelezte, hogy bizonyítható a zaklatás, a történet nem kitalált. A pénzgyűjtést a család egyáltalán nem kérte –  azt a botrány miatt időközben le is állították. Mindezek után megszólalt Keaton testvére is, aki elmondta, az Instagramon folyamatosan nyilatkozó KimberlyJones_38 profil mögött nem is az ő édesanyjuk áll, mert az ő fiókja privát, és nem is kérdezte őt senki az ügyben. Ahogy az is tény, hogy nem kértek soha pénzt senkitől, és nem is rasszisták.

Csak remélni merjük, hogy ebben a kavarodásban Keaton videója továbbra is eléri eredeti célját, ami az iskolai zaklatások megszüntetése. Ezzel a problémával foglalkozni kell, mert nagyon sok diák szenved miatta, vagy követ el öngyilkosságot.

Forrás: Bors