Lenne gusztusod hozzá? Állítólag a rovarok nagyon egészségesek!

Ez a kínai hölgy túl tudja tenni magát azon, hogy csótányokat, skorpiókat, százlábúkat, selyemhernyókat, lárvákat, lisztbogarakat eszik.

Mondjuk nyilván meg is fizetik azért, hogy mosolyogva, szinte édességként eszegesse a rovarokat, s ezzel is meggyőzzön arról, milyen jó dolog ez. A kínaiak egyébként nem olyan finnyásak, évezredek óta használják a rovarokat a gyógyításban, az ő szempontjukból fehérjékben gazdag táplálékot jelentenek, amik ráadásul olyan anyagokat tartalmaznak, amik  gyógyítják a reumát, az izom- és csontrendszeri fájdalmakat is.

A szakértők  1900 rovarfajt tartanak ehetőnek a világon, a legnépszerűbbek a bogarak, a hernyók, a méhek, darazsak, hangyák és a szöcskék. Kína mellett Afrikában, Ázsia nagy részén, valamint Dél- és Közép-Amerikában is gyakran fogyasztják őket. Mivel nagyon kevés zsírt tartalmaznak, de annál több fehérjét, szénhidrátot, vasat és vitaminokat, rovart enni igazából egészséges. Ráadásul mivel sokkal több helyen elérhetők, mint a négylábú jószágok, a rovarevés az éhínség elleni küzdelemben is segíthet. Amúgy pedig annak idején a homárt ugyanolyan gusztustalan, szegényeknek való tápláléknak tekintették, mint most a rovarokat.

Forrás: Nlcafé