Steven Tyler bántalmazott nőknek nyit menhelyet

Janie’s Got a Gun: sokaknak ismerős ez az Aerosmith dal, nem véletlenül. Nemcsak jó szám, de azt is érdemes tudni róla, hogy Tyler éppen a bántalmazott lányok sorsától megihletve írta. Nemrég Janie újra előkerült, ez lett ugyanis a neve a rockzenész által létrehozott menedékháznak.

A georgiai Douglasville-ben, a The Youth Villages Inner Harbour Campus nevű, bántalmazott fiataloknak létrehozott központ területén nyílt meg a  Janie’s House.

Tyler úgy nyilatkozott, hogy apaként és nagypapaként olyan dolgokra akarja összpontosítani az energiáját, ami tényleg számít, nemcsak a zenét szeretné örökségül maga után hagyni. “Elindítom Janie Alapítványát, hogy hangot adjak áldozatok millióinak, akiknek ez nem adatott meg, és hogy bátorítsam őket arra, hogy csatlakozzanak hozzám ebben a küldetésben.” – mondta. Tyler egyébként régóta foglalkozik ezzel az üggyel, mint mondja, a rehabon, ahol évekkel ezelőtt volt, rengeteg bántalmazott nővel találkozot, és a Janie’s Got a Gun sem véletlenül született: már akkor szólni akart  a kihasznált gyerekek, lányok, nők, asszonyok ügyében.

Forrás: HVG