Az osztálytársai zaklatták mert túl fekete – modell lett belőle

A 24 éves amerikai fotómodell, Nyakim Gatwech másokat is arra bátorít, hogy fogadják el önmagukat olyannak, amilyenek, hiszen a maga módján mindenki szép.

Nyakim nővére azonban az iskolai sérelmek és bírálatok hatására kifehérítette a bőrét, amit azóta már nagyon megbánt. Ahogy ő mondta, „ha kifehéríted a bőröd, nem csak a külsődet változtatod meg, hanem a személyiségedet is. Nem leszel önmagad.“

Nyakimot is rengeteg zaklatás érte az iskolában, osztálytársai rendszeresen azzal cukkolták, hogy ő tulajdonképpen láthatatlan, hiszen annyira sötét a bőre, hogy Nyakimot csak akkor lehet látni, ha kivillan hófehér fogsora.

A sportegyesületben sem lett jobb a helyzet, és később, már felnőtt emberként szintén érték attrocitások. Mikor például bevásárolni ment, hallotta, hogy összesúgnak mögötte, hogy vajon normális-e, ha valakinek ennyire fekete a bőre.

Igen, nagyon is normális. Nyakim azóta már képes nevetni ezeken a provokatív megjegyzéseken, és a humor segítségével visszaadja a labdát azoknak, akik furcsa kérdéseket tesznek föl neki, mint például idén márciusban, mikor az Uberen keresztül utazott. A sofőr megkérdezte a 24 éves, csodaszép fotómodellt, hogy ha kapna 10 ezer dollárt, akkor kifehérítené-e a bőrét.

Nyakim természetesen nemet mondott az ajánlatra, és elmagyarázta az illetőnek, hogy ő igenis jól érzi magát a bőrében. Egy fiatal lány is elmesélte Nyakimnak, hogy mióta követi őt az Instagramon, nagyon is büszke arra, hogy ő a legsötétebb bőrű gyerek az osztályban. Az ilyen élmények Nyakimnak is erőt adnak, és nagyon reméli, hogy a 325 ezer instás követőjét nap mint nap sikerül megihletnie.

Nyakim Gatwech egyébként 14 évesen érkezett az USA-ba, édesanyja épp vele volt terhes, mikor a háború sújtotta Szudánból Etiópiába, majd Kenyába menekült, ahonnan végül sikerült Amerikába emigrálniuk.

Gyerekfejjel Nyakim azt hitte, Amerika olyan, mint a mennyország, de végül csalódnia kellett az emberekben. Most azonban, 10 évvel később már úgy érzi, végre megtalálta önmagát, és másoknak is szeretne segíteni, hogy elfogadják önmagukat.

Forrás: Dailymail

O.M.