A tengerimalacoknak hoztak létre halál komoly társkereső oldalt Svájcban

A tengerialacok nagyon is társaságkedvelő lények, ám kifejezetten válogatósak: nem szívesen élnek egy ketrecben akárkivel, csak azzal, aki szimpatikus.

Svájcban viszont nagyon komolyan veszik az állattartást: aki kutyát akar, annak tanfolyamon kell megtanulnia, hogyan bánjon jól az ebbel, a horgászok a kíméletes halfogásról hallgatnak előadásokat, a tengerimalacokat és a papagájokat pedig, mivel társaságkedvelő állatok, törvényileg tilos egyedül tartani.

A tengerimalacoknak tehát nem elég a gazdi jelenléte, nekik minimum egy másik tengerimalac társaságára van szükségük. A párosan tartott állatok közül azonban az egyik hamarabb pusztulhat el, mint a másik, mi meg gazdiként ott maradunk egy depressziós, magányos állatkával. Éppen ezért hozták létre a tengerimalac társkeresőt, ahol képek és egyéb információk alapján válogathatunk malacunknak társat. Aki pedig a megmaradt tengerimalac hátralévő idejét szeretné csupán széppé tenni, az még bérelhet is neki társat, amíg szükség van rá. Persze csak olyat, akit a kedvenc is megfelelőnek talál.

Forrás: Index