Így néz ki egy 600 dolláros ebéd Amerika legdrágább éttermében

A 157.000 forintos ételsort a San Francisco-i, három Michelin csillagos Saison étteremben szolgálták fel.

Ez a tea: Douglas fenyő, csipkebogyó, kamilla, citromfű, ánizs, és izsóp van csokorba kötve, mindegyik növény az étterem saját farmjáról származik, a víz forró és citromos

Utána jött bébispenót, tisztított vajban pirított tengeri moszat, kaviárral a tetején

Rombuszhal kétféleképpen: sashimiként és szójával sütve paradicsommal, sült virággal tálalva

Iszapkagyló

Friss tengeri sün kenyérrel és szósszal

Ez itt bio retek a szintén a farmon élő tehén (név szerint Bella) tejéből készített vajjal

Alatta ecetes retekzselékülönlegesség lapult

A következő fogás sütőtök volt 3 módon elkészítve – az egyiken polippelyhek voltak

A második fajta, különleges karamellizált sütőtököt nyolc órán át készítették

Ez pedig itt a harmadik sütőtök hidegen sajtolt tökmagolajban tálalva

Antilophús töltött cikóriával, gyógynövénysalátával, keksszel, mézes vajjal

Antiopból főzött húsleves

Füstölt jégkrém karamellel leöntve

Kandírozott dió, földimogyoró, kakaóbab és fenyőmag

Kívülről narancsnak látszik

Belül krémes narancsos író

Áfonya sorbet a tetején brandybe áztatott áfonyával

Ezt akkor kapod, ha jó pincért fogtál ki, az alap étcsoki és dió, középen sós karamellel, aztán csoki ganache jön és 24 karátos arany

Forrás: Boredpanda