Nyolcvan felett jár a világ legidősebb stewardesse

Bette Nash a napokban töltötte be a 81. életévét, már 60 éve légiutas-kísérőként keresi a kenyerét, minden nap 2:10-kor csörög a vekkere, de még mindig nem akar nyugdíjba menni, egész biztosan ő a világ legidősebb stewardesse.

Talán azért sem gondol még a nyugdíjba vonulásra Ms Nash, mert egyedül neveli Down-szindrómás fiát; talán azért, mert jól érzi magát a munkatársai között; vagy talán unatkozna, ha otthon kellene ülnie egész nap, míg így, fönn, a felhők közt nincs két egyforma napja. Egy a biztos: Bette Nash neve legendává nőtte ki magát a munkatársai körében, sokan még autogramot is kérnek tőle, ha abban a megtiszteltetésben lehet részük, hogy Bette Nash-sel utazhatnak egy gépen.

Mikor Bette 1957-ben elment az akkori Eastern Airlines állásinterjújára, úgy kellett kölcsönkérnie egy kosztümöt a nővérétől, mert nem volt neki sajátja. Eisenhower volt az amerikai elnök, és az első osztály utasainak homárt szolgáltak föl, amit ők ezüstevőeszközzel fogyasztottak el a porcelántányérból. Manapság az utasok leginkább strandpapucsban szeretnek utazni, míg az 1950-es években a hölgyek kalapot hordtak meg nercbundát, a férfiak pedig öltönyt és nyakkendőt. Washington és Miami között kilencszer szállt le a gép, egy jegy 12 dollárba került, egy pohár tej 15 centbe, egy szendvics pedig 50-be. Ma már elképzelni sem tudjuk, mennyire más volt repülni annak idején!

Bette 1957-ben

Változnak a korok és a divatok, egy azonban állandó marad: Bette Nash még mindig szeret az amerikai főváros, Washington DC és Boston között repülni. Ha minden igaz, akkor talán 90 éves korára nyugdíjba fog vonulni Bette, bár ha így folytatja, még a 100 éves születésnapját is az egyik American Airlines-gépen ünnepli majd!

Forrás: Independent

O.M.