Tampon miatt kellett amputálni először csak az egyik lábát, nemsokára sajnos a másikat is

Lauren Wasser még csak 24 éves volt, mikor amputálni kellett a jobb lábát. Toxikus sokk szindrómát mutattak ki nála, amit egy tampon váltott ki.

Lauren azóta motivációs beszédeket tart, melyekben hasonlóan szomorú sorsú embereken szeretne segíteni, és nem utolsó sorban a tamponok veszélyére is fel szeretné hívni a nők figyelmét. Nemrég azonban újabb szomorú hír érte Laurent: 2018 tavaszán a bal lábát is amputálni fogják.

Mayweather or MacGregor ?!

A post shared by Lauren Wasser (@theimpossiblemuse) on

2012 október 3-án egy világ omlott össze Laurenben, hiszen fotómodellként dolgozott korábban, elképzelni sem tudta, hogy folytathatná az életét tolószékben ülve. Már az öngyilkosság gondolatával játszott, annyira el volt keseredve. A szüleinél lakott, napközben egyedül volt otthon, délutánonként a 14 éves öccse volt az, aki először jött haza a családból, de Lauren semmiképp sem akarta, hogy ő legyen az, aki rátalál a holttestére. Már csak ez az egy gondolat tartotta életben.

#fbf 🐝

A post shared by Lauren Wasser (@theimpossiblemuse) on

Ekkor azonban a interneten rengeteg hasonló sorsú lányról olvasott, akik  sajnos az életükkel fizettek a toxikus sokk szindróma miatt. A lányok szülei életcéljuknak tűzték ki, hogy beszélnek erről a betegségről, amit először az 1980-as években diagnosztizáltak.

Thank you for sharing my story again! Awareness through support is powerful! 💯❤️#itsnotrareitsreal //Repost from @stylelikeu “I was so afraid of – it wasn’t even judgment, it was rejection. It was the one thing I had never had to deal with in my entire life. Am I ugly? Am I disgusting? I’m ashamed of who I am. I am no longer beautiful. I am no longer that hot, supermodel-esque whatever… I’m not that girl anymore. What am I?” — Click the link in our bio to hear Lauren Wasser (@theimpossiblemuse) share her journey to self-acceptance after her leg amputation in her powerful What’s Underneath episode. Filmed in 2016 and previously hosted exclusively on @Fullscreen’s subscription platform, this fall we are thrilled to re-release eight episodes of The What’s Underneath Project on our YouTube channel, free and accessible to all. #IAmWhatsUnderneath #TheSelfAcceptanceRevolution #SLUxFullScreen

A post shared by Lauren Wasser (@theimpossiblemuse) on

A toxikus sokk szindróma a hüvelyben lévő baktériumok, fertőzések vagy a hüvely közelében lévő bőrsérülések vagy szúnyogcsípések miatt is létre jöhet, valamint akkor is felléphet, ha piszkos kézzel helyezik fel a tampont, illetve csak ritkán cserélik le. Közvetlenül a tampon használata után hirtelen rosszullét jelentkezik, leáll a szív (Lauren is szívinfarktust szenvedett el), hányinger és láz jelenik meg, a megfázásra is ráfogható tünetek miatt csak ritkán tudják egyből diagnosztizálni a betegséget.

Rise & Grind ✌🏼#mondaymotivation

A post shared by Lauren Wasser (@theimpossiblemuse) on

Lauren 5 évvel ezelőtt vesztette el jobb lábát, de a bal lábán lévő lábujjakat és a sarkát is amputálni kellett. Jövőre azonban a krónikus fájdalom miatt térd alatt is amputálni kell majd a bal lábát. Mindez egy tampon miatt történt. Lauren azonban legalább életben maradt, és fél lábbal ugyan, de folytatta modellkarrierjét. Reméljük, a következő műtét után hamar felépül majd, és sokakhoz eljut a betegségének és gyógyulásának a híre. Lauren újra talpra állt. Mások is példát vehetnek róla.

Forrás: Kurier

O.M.