Szamurájok vérével áztatott deszkák díszítik Japán templomait

Japán véres történelme kézzel fogható módon elevenedik meg Kiotóban, ahol több templomba is olyan deszkákat építettek, amelyek egykor hős szamurájok vérétől áztak.

A deszkák, amelyeken nemcsak vérfoltokat, de véres kéz- és lábnyomokat is kivehetünk, egy kastély padlójából származnak, ahol  1600-ban több szamuráj követett el rituális öngyilkosságot.

Kép: Index

A Japán egyesítéséért, és a fő hatalom megszerzéséért folytatott csata során 1800 szamuráj védte a fusimi kastélyt, miközben az ellenség, Isida negyvenezer katonával ostromolta őket. A szamurájok 11 napig tartottak ki, amikor egy áruló belülről felgyújtotta a kastélyt. A harcosok a fogság helyett a szeppukut, azaz az öngyilkosságot választották. Ám a 11 nap elég volt ahhoz, hogy további katonák segítségével 1600-ban megvívják Japán legfontosabb csatáját, és az ország végre egyesült Togukava uralma alatt.

Kép: Index

A kastély megmaradt deszkái közül a harcosok vérével átitatott darabokat elosztották hét templom között, örök emléket állítva a szamurájoknak.

Forrás: Index