Ebbe az afrikai faluba egyetlen férfi sem teheti be a lábát

Létezik egy falu Afrikában, ahol kizárólag nők élhetnek, és az átutazó férfiak szállást sem kapnak.

Umoját, a kenyai falut 27 éve alapított Rebecca Lolosoli azzal a céllal, hogy tartós menedéket hozzon létre a férfiakkal szemben védelmet kereső nők számára.

Kép: Guardian

Akik nem akartak kényszerházasságban élni, akik elmenekültek a nemi szerv csonkítás, a verés, a nemi erőszak elől, azok Umojában telepedhettek le.

Kép: Guardian

A falu vezetője Rebecca, aki gyerekkora óta küzd a nőket érintő erőszakos cselekedetek ellen. Felnőttként is ezt tette saját törzsén belül, ám amikor felszólalt a közelben állomásozó brit katonák által elkövetett nemi erőszak ellen, férje és a törzsében minden férfi elfordult tőle. Ekkor pakolt ösze, és alapította meg Umoját. A közösség önnfentartó lett, kézműves termékeket készítenek, amiket aztán eladnak a Masai Mara Nemzeti Rezervátumban, illetve csirkéket tartanak. A faluban gyerekek is élnek, hiszen terhesen is menekülnek oda nők, nekik iskolát hoztak létre.

Kép: Guardian

Férfiakat viszont nem engednek a faluba. Látogatóba érkezhetnek ugyan, de csak akkor, ha betartják a szabályokat, ott aludniuk pedig szigorúan tilos.

Kép: Guardian

Nagyon sok férfi gyűlöli a különleges falut, és megpróbálták már azt is megakadályozni, hogy megéljenek, de mindeddig nem sikerült. Rebecca folyamatosan fejleszti a falut, már internetes oldaluk is van.

Forrás: Femina