Vörösbor a vízilónak: Az állakerti állatok egy részét pont a látogatók ölik meg

A hangoskodás, a piszkálás, dobálózás és a kéretlen etetés sokkal több kárt okoz az állatkert lakóinak, mint gondolnánk.

“Azért van ott, hogy nézzem” – nagyjából ez a hozzáállás jellemzi a legtöbb magyart, aki állatkertbe megy.

A budapesti állatkertben a 2 hetes kis gorillakölyköt pont ezért kellett elzárni a látogatók elől, mert oly mértékben jogot formáltak rá, hogy mindenáron meg akarták nézni, érinteni, zörgették az ablakot, hangoskodtak, minden tiltás ellenére vakuval villogtak a pici szemébe.

A kölyök szerencsére jól van, de a1994-ben a budapesti állatkert vízilova, Süsü meghalt a szájába dobott gumilabdától. Bélelzáródást kapott tőle, és kínok közt pusztult el – mondta az esetről Hanga Zoltán, a fővárosi állatkert szóvivője. A gumilabda után már nem kéne csodálkoznunk semmin, de akkor is megdöbbentő, hogy volt olyan látogató, aki a magával cipelt demizsonból vörösbort öntött a víziló tátott szájába.

Szegeden egy zsiráfot fullasztottak meg  a látogatók, az állat lenyelte a neki bedobált műanyagokat. Ugyanott egy arany oroszlánmajom azért pusztult el, mert egy herpeszes látogató bedobta neki eledelül  félig megrágott almáját.

Forrás: Bors