Eladományozta a haját rákos betegeknek, megbüntette az iskola

A 14 éves Niamh Baldwin karácsonykor megvált  hosszú, szőke hajától, azért,  hogy pénzt gyűjtsön a rákos gyerekeknek parókákat készítő Little Princess Trustnak. Igen ám, de az angliai iskola szabályai szerint lányok nem viselhetnek rövid hajat, ezért Niamh büntetést kapott.

A lány tanárai megmondták, hogy ellenzik a hajadományozást az iskolai szabály miatt, és azt is nehezményezték, hogy a család nem jelentette be előre, mire készül Niamh.

Végül a lánynak büntetésként a többiektől elzárva, egy külön teremben kell tanulnia  – nehogy példát mutasson. Amíg eléggé meg nem nő a haja, addig pedig sapkát vagy sálat kell viselnie. Sara Davey, az iskola vezetője atovábbra is úgy gondolja, hogy a lány egyszerűen szabályt sértett, és  jogosan büntették meg.

„Mindig is gondoskodó és törődő volt a lányom, de azon én is teljesen ledöbbentem, hogy ez a karácsonyi terve. Szerintem ez a legbátrabb dolog, amit tehetett. Különösen tizennégy évesen, amikor a lányok eléggé el vannak foglalva a kinézetükkel. Az egész család nagyon büszke Niamhra. Az iskola igazságtalanul járt el a lányommal szemben. Udvarias, szorgalmas, jó tanuló volt egész életében, ezen a rövid haj sem változtat, nem értem a tanárokat, akik amúgy kedvelik Niamhot. Diszkriminálónak tartom a tettüket.” – mondta Niamh édesanyja.

Forrás: Nlcafé