Tányértörő klub nyílt Bécsben

Ideges vagy? Nem tudsz mit kezdeni a benned felgyülemlő agresszióval? Akkor nehogy tönkretedd a lakást vagy másokon vezesd le a feszültséget, inkább menj el Bécsbe őrjöngeni, ott kedvedre kiélheted tányértörő hajlamaidat.

A napokban nyílt meg az első bécsi „smash room“, magyarul „zúzda szoba“, ahol mindenki kedvére összezúzhatja, amit lát.

Vagyis nem mindent, csak amit már előtte kifizetett. A kezdő csomag 9€-ba (2700 Ft) kerül, amely 10 tányért tartalmaz, van egy úgynevezett „happy box XL“ is, amely már mintegy 15 ezer forintos összegért tutira biztosítja majd a lelki nyugalmadat, mert a csomag segítségével már 20 darab, külön erre a célra kiválogatott tányért, poharat és csészét törhetsz szét.

Ha ez sem lenne elég, akkor a Happy shards (boldog szilánkok) nevű cég egy kizárólag nők számára fenntartott csomagot is ajánl, amely még egy üveg pezsgőt is tartalmaz, amit a megvásárolt poharakban persze először meg lehet inni, majd mind a poharakat, mind a pezsgősüveget széttörheted, ha már egyszer kifizetted a bulit.

A különleges klubot üzemeltetők egyébként már olyan régen együtt élnek, hogy szerintük a gyakori tányértöréseknek is köszönhetik kapcsolatuk sikerét. „Miatyánk, mindennapi törött tányérunkat add meg nekünk ma!“ – mondhatná Kerstin Ehrengruber és Raffael Tannheimer.

A pénztárnál egyébként biztosítják a védőfelszerelést, amit persze nem árt felvenni, ha poharat jöttünk törni, bár az ugye szerencsét hoz. Szerintem viszont a fülvédő használata enyhe túlzás, hiszen a tányértörés úgy az igazi, ha lehet hallani a kerámia csörrenését. Ha esetleg valami nyomja a szived, akkor egy filctollat is adnak a klub bejáratánál, hogy ráírd azt a dolgot, amit legszivesebben kitörölnél az életedből. Hm, ez nem is rossz! Lehet, hogy törzsvendégek leszünk majd?

A környezetvédők kedvéért azt azért fontosnak tartották megjegyezni a cég üzemeltetői, hogy a felhasznált tányérok kizárólag selejtes termékek, vagy a piacról kivont termékek. Kivételes esetekben azonban saját anyagot is be lehet hozni. Végülis nem rossz ötlet … Szerintetek?

Forrás: Kurier, Wien

O.M.