Egy Facebook-bejegyzés mentette meg a vesére váró férfi életét

A 60 éves Rob Leibowitz 12 éves kora óta küzdött  vesebetegségével. A heti három dialízis ellenére olyan gyorsan romlott az állapota, hogy az orvosok azt mondták, ha nem találnak megfelelő vesedonort, hamarosan meghal.

Rob 2015-ben került fel a várólistára, de nem találtak neki donort, ő pedig azon aggódott, mi lesz öt, egyedül nevelt gyermekével. Végül csináltatott egy pólót, amire ráírta a telefonszámát, a vércsoportját, és azt, hogy vesére van szüksége, és a családi nyaraláson végig ezt viselte. Sok fotó készült róla, egy éppen Disneylandben – s ez volt a kép, ami végül megmentette Rob életét.

Egy házaspár készített fotót a pólóról, majd feltették a Facebookra, ahol nagyon gyorsan elterjedt, több mint 90 ezren osztották meg. Rob donora végül egy 39 éves férfi, Richie Sully lett, aki hangüzenetben jelentkezett. Idén január 18-án történt meg az átültetés, mindketten jól vannak.

Richie interjút adott az ágyából:

Life Saver

ICYMI: The gift of a lifetime, a Fort Wayne man goes under the knife to give a life-saving kidney donation to a complete stranger. Tonight he spoke with Tom Powell – Fort Wayne's NBC about his decision that's gaining attention from the likes of NBC News and Inside Edition.

Posted by Fort Wayne's NBC on Donnerstag, 18. Januar 2018

Forrás: Szeretlekmagyarország