Három barátnő különleges kávézót nyitott Milánóban

Az ötlet zseniális, és a megvalósítása is. Milánóban nemrég nyilt egy olyan kávézó, mely egyfajta közösségi házként vagy 21. századi fonóként is üzemel. A kávézó neve is ezt mutatja: Portineria 14, vagyis Portásfülke 14.

Francesca, Federica és Emanuela, a három barátnő együtt üzemelteti a különleges kávézót, ahol bármilyen furcsán is hangzik, de nem kötelező semmit sem fogyasztani. Akinek kedve van, betérhet egy kicsit beszélgetni, melegedni vagy az internetet használni, sőt, akár társasjátékozni is lehet, ha valakinek arra támad kedve.

A fiatalabb vendégek legtöbbször iskola után itt csinálják meg a házi feladatot, a dolgozó emberek viszont munka után azért térnek be a milánói kávézóba, hogy hazavigyék a csomagot, amit külön a kávézó címére rendeltek meg.

Ha valaki elveszti a kulcsát, akkor azt is ide szokta leadni a becsületes megtaláló, de persze a családtagok is sokszor direkt a kávéházba hozzák be a lakás kulcsát, ha csak egy kulcsot használnak, és a család többi tagja csak később ér haza.

A milánói olaszok híresen rideg emberek, a kávézó tulajdonosai ezen szerettek volna változtatni, ami nagyon jól sikerült nekik. A társasházakban lakó szomszédok sokszor nem is ismerik egymást, vagy nem is köszönnek egymásnak. Itt viszont, a „Portásfülke 14-ben“ egy asztalhoz ülnek le beszélgetni, és együtt kávéznak.

A közösség életét is szeretné felélénkíteni a három barátnő, akik sikeresen üzemeltetik kis kávézójukat, annak ellenére, hogy rengeteg mindent ingyen ajánlanak fel a hozzájuk betérő vendégeknek. A helyi kézművesek például ingyen állíthatják ki a termékeiket, vagy ha jótékonysági gyűjtést szerveznek, abban is segîti a helyi lakosokat Francesca, Federica és Emanuela.

Ha esetleg terveztek egy milánói kirándulást, hozzájuk biztosan megéri majd betérni. Itt találjátok őket: Portineria 14, via Troilo 14

Woman crush on: Francesca Laudisi

Francesca Laudisi voleva creare un ambiente basato sulla fiducia e la cortesia, per questo ha aperto Portineria 14. Oggi è la portinaia di tutto il quartiere e non potrebbe fare nessun altro lavoro

Posted by Freeda on Dienstag, 9. Januar 2018

Forrás: Millionaire

O.M.