Szemtelenek és bátrak: Szórakozásból bosszantják a ragadozó madarakat a varjak

Kivételesen intelligens állatokról van szó: a varjak és a szarkák okosak, és nem véletlenül rángatják a náluk sokkal nagyobb ragadozó madarak farkát: így terelik el a figyelmüket az ételről, amit ellophatnak. Na de máskor is szórakoznak az állatokkal, csak úgy, mókából.

Mivel ügyesen és gyorsan repülnek, a varjak akkor is szórakoznak más állatok farkának csipkedésével, amikor látszólag erre más okuk sincs, mint az unalom, vagy a pimaszság.

Szeretnek potyautasként is utazni:

A varjak elképesztő intelligenciájáról sok vizsgálatot végeztek már. A Houstoni Egyetem tudósai megállapították, hogy ezek az állatok képesek az elvont gondolkodásra, el tudják képzelni, hogy valaki követi vagy megfigyeli őket. Képesek saját tükörképük felismerésére, a logikus gondolkodásra, az együttérzésre is. A svéd Lund Egyetem kutatói az önfegyelmet tartják az intelligencia nagy próbájának, nem meglepő módon a varjak és hollók ebben is az élen járnak. Ráadásul összetett feladatokat is meg tudnak oldani: értik a térfogatot, tudják, mi a különbség nemcsak a kicsi és a nagy, de a nehéz és a könnyű tárgyak között is:

Forrás: Imgur