A mosókapszulás kihívás teljesítése mindig a kórházban végződik, mutatjuk, miért

Egy időben az volt a legmenőbb, aki képes volt egy egész kanál fahéjat lenyelni – vagy legalábbis megpróbálni. Az öklendezés és a hányás csak a kisebb baj volt, sokaknak a por bejutott a tüdejükbe, és kórházba kerültek. Az új mosókapszulás kihívás még ennél is sokkal veszélyesebb.

Nem véletlenül van ráírva a mosókapszulás dobozokra, hogy tartsuk távol őket a gyerekektől. Azok a nagyra nőtt gyerekek, akik puszta heccből, kihívásként mégis a szájukban szétharapják, a hasmenés és a hányás mellett akár tüdőkárosodással, vagy életveszélyes állapottal is szembesülhetnek. Lenyelés esetén a vegyszer akár halált is okozhat, Amerikában már tíz halálesetet kötnek hozzá.

A 17 éves JR is kipróbálta otthon a kihívást, három mosókapszulát rágott szét, a folyadék egy része bejutott a tüdejébe és az emésztőrendszerébe. Szája habzott, égett a légcsöve, a torka, a nyelve, a tüdeje, végül édesanyja talált rá eszméletlenül, elkékült ajkakkal, a fiú már alig tudott lélegezni. Azonnal kórházba szállították, ahol kiderült, hogy súlyos sérülések keletkeztek a nyelőcsövén,  légcsövén és a tüdején, olyan légzési elégtelenséget okozva, hogy ha nem került volna kórházba, meghal. JR-nak szerencséje volt, élete megmaradt, sérüléseiből pedig éppen gyógyulgat a kórházban.

Ebben a videóban Dr Bernard magyarázza el JR esetét (Figyelem, felkavaró lehet!):

Forrás: Iflscience