Japán majmokból álló csapat szökött meg egyedülálló módon a fogságból

Nemrég írtunk a lengyel tehénről, aki meglépett, hogy a vad bölénycsordához tartozhasson, s máris itt a következő állati szökéstörténet, ezúttal majmokkal.

A majmok intelligenciáját ma már senki sem vonja kétségbe. Ám az még a kutatókat is meglepte, hogy az öt méter magas, árammal védett kerítés ellenére ki tudtak szökni. Mégis sikerült nekik hét évvel ezelőtt a Japánban található Kiotói Egyetem főmelőskutatóinak bázisáról. Összesen 15 majom oldott kereket az erdőből, amit kerítéssel körülvéve azért hoztak létre, hogy a kutatók figyelhessék az állatok viselkedését. Összesen nyolcvan majom él az erdős részen, közülük szökött meg 15, akik egy jobb élet reményében nagyobb fák ágait megfeszítve átlőtték egymást az árammal védett magas kerítés fölött.

Sajnos a lendületük ezen a ponton elfogyott, ott maradtak a kerítés túloldalán, és a szökést észlelő állatgondozók némi mogyoróval könnyen visszacsalogatták őket. Még a szökést segítő fákat is kivágták, így a majomcsapatnak új tervet kell kieszelnie.

Forrás: Index