Egy tudós szerint embereket és majmokat sikerült keresztezni

Egy elismert amerikai tudós szerint, egy 1920-as években végzett floridai kutatás során embert és majmot sikerült kereszteznie a tudósoknak, csak az egészet nagyon nem szerették volna nyilvánosságra hozni.

A Science Alert tudományos lap cikkében  ifj. Gordon G. Gallup, evolúciós pszichológiával foglalkozó szakember – akinek nevéhez a tükörtechnikás, eredményes éntudatmérő teszt fűződik – azt állítja, hogy annak idején a tudósoknak sikerült emberi hímivarsejtekkel mesterségesen megtermékenyíteni egy nőstény csimpánzt, s az egészséges utódnak adott életet a floridai Orange Parkban lévő főemlőskutató központban. Morális okokból a megszületett utódot végül elaltatták – s persze nincs semmi bizonyíték a létezésére. Egyedül az egyébként neves és megbízhatónak tartott Gallup története, aki egy szintén neves és megbízható kollégájától tud az egészről.

Az evolúcióelmélet megjelenése óta sokan gondoltak már arra, hogy ha a majom és az ember ilyen közel áll egymáshoz, miért nem lehet kvázi keresztezni őket. Ám az ilyen célú kísérleteket nehéz lenne legálisnak minősíteni, ráadásul a szovjetek és a kínaiak is próbálkoztak már vele, teljesen sikertelenül. Sztálin annak idején szerette volna megalkotni a tökéletes embert, aki a majmok erejével bír, nem érdekli, mit eszik, és a fájdalmat is extrém jól tűri. Ők is próbálkoztak mesterséges megtermékenyítéssel, de érthető módon nem lett belőle eredmény.

Forrás: Origo