Gyerekként naponta csúfolták bőrszíne miatt, felnőttként modell lett az albínó férfi

A 22 éves, londoni Leo Jonah albínóként született, bőréből, hajából, szeméből hiányoznak a pigmentek. 

Bár elég ritka rendellenességről van szó,  Leo testvérei is albinizmussal születtek. Talán mondanunk sem kell, hogy gyerekkoruk nem volt egy leányálom, rengetegen csúfolták őket bőrszínük miatt.

Családjuk volt az első színes bőrű família a környéken, de még emellett a gyerekek albínók is voltak: a csúfolódás, beszólogatás állandó kísérőjük volt.

Leo azt meséli, hogy iszonyúan szeretett volna beilleszkedni a közösségbe, de ez egyáltalán nem ment, hiába próbálkozott. Még a boltba se tudott úgy elmenni, hogy ne keveredett volna minimum szóváltásba, de inkább verekedésbe.

Leo egyedi kinézete viszont kifejezetten előnyös a modellszakmában, nem is kellett hozzá sok idő, hogy a fiatal felnőttet megtalálják a szerződések.

Leo ekkor tanulta meg, hogy kinézete nem csúf, nem szégyellnivaló, és nem csak problémák forrása, s végre el tudta fogadni önmagát.

Ma már szereti, hogy kinéz, és nem cserélne senkivel. Egyre sikeresebb modell, szabadidejében pedig azoknak segít, akik hozzá hasonlóan támadásoknak vannak kitéve kinézetük miatt.

Forrás: Boredpanda