Eladóvá vált Michelangelo villája – 2 milliárd forintért a tiéd lehet

A reneszánsz kori festő, szobrász, valamint költő, Michelangelo Buonarotti még 1549-ben vásárolta ezt a gyönyörű villát a Chianti régió szívében, amiért akkoriban 2281 firenzei forintot fizetett.

Az 1549-es vételár manapság mintegy 280 ezer eurónak (84 millió magyar forintnak) felelne meg, az irányára azonban ennél jóval magasabb, hiszen a mai tulajdonosa, a Busoni család aprólékosan felújította és teljesen berendezte az 1973-ban vásárolt villát, amiről akkoriban még csak nem is sejtették, hogy valójában Michelangelo háza volt.

Három évszázadon keresztül, egészen 1867-ig a Buonarotti család tulajdonában maradt a csodálatos helyen fekvő villa, ami egészen pontosan Castellina városához tartozik, Firenze és Siena között félúton.

A mai tulajdonosok a városi irattárban fedezték fel a kicsinek egyáltalán nem nevezhető villa érdekes történetének részleteit. Most pedig bárki megvásárolhatja a 10 hálószobával és 7 fürdőszobával rendelkező, mintegy 2,5 hektárnyi telken fekvő és 1200 négyzetméter alapterületű házat. Nem kell hozzá semmi más, csak 7,5 millió euró, azaz  2 milliárd 300 millió forint.

Ezek szerint megéri néha kutatni a városi irattárban, hiszen nagyon értékes információkra bukkanhatunk ott!

Forrás: repubblica.it

O. M.