A mágikus erejű kötés: ezért olyan sikeresek a finnek a téli olimpián

Itt a titok, miért olyan sikeresek a finn élsportolók: a versenyek közti szünetekben takarót kötnek. A téli olimpiai játékokon való részvétel rengeteg kitartással és persze stresszel is jár. A versenyek alatt felgyülemlő feszültséget kötögetéssel vezetik le Finnország élsportolói.

Ez az érdekes hobbi szinte már hagyományszámba megy a finnek körében, hiszen 2014-ben is kötögettek már. Akkoriban mindannyian sálat kötöttek Szocsiban, amiket végül az 2016-os riói nyári olimpiai játékok finn résztvevőinek ajándékozták.

Most azonban a finn államelnök, Sauli Niinisto újszülött kisfiának kötnek takarót. A február 2-án született kisfiúnak végül majd egy foltvarrásos módszerrel készül el a takarója, amit azokból a négyzetekből varrnak össze, amit a finn élsportolók kötöttek meg Dél-Koreában. Férfiak és nők is egyaránt részt vesznek a kollektív kötésben, hiszen így mindannyiuknak sikerül pihenni és kikapcsolni egy kicsit a versenyek közti szünetekben. A képek láttán mi is kedvet kaptunk egy kis kötéshez, nem is rossz ötlet ez a finn csapattól. Hajrá!

Forrás: huffingtonpost.it

O.M.