Az utcán talált rá gyerekkori barátjára: Rá sem fogsz ismerni a kikupált férfira

Patrick Hinga felnőttként teljesen elveszve, hajléktalanként és drogfüggőként élte életét az utcán. Egézen addig, míg gyerekkori barátja, Wanja Mwaura rá nem talált.

Wanja nem hagyta ott az utcán egykori iskolatársát, aki pedig még saját anyja szerint is iszonyú állapotban volt évek óta.

Patricket kicsapták az iskolából a rendszeresen fogyasztott marihuánás cigaretta miatt, s innen mintha egy lefelé tartó spirálba csúszott volna.

Anyja próbált neki segíteni, elvitte egy olyan kórházba, ahol mentális betegekkel foglalkoznak, ám onnan rendszeresen megszökött.

Patricknek az volt a baja, hogy kezelése csupán abból állt, hogy gyógyszereket adtak neki, mint egy elmebetegnek, miközben ő nem is az. Igen ám, de amikor az intézmény falain kívül volt, Patrick igenis úgy viselkedett, ami nem elfogadható, például meztelenül rohangált az utcán, vagy a szemétben turkált. A férfi ráadásul a kórházban függővé vált az Attain-tól, recepteket lopott, és mindent megtett, hogy a tablettákhoz hozzájusson.

Patrick innentől fogva Nairobi utcáin élt, csak az érdekelte, hogy droghoz jusson. Anyja ételt hordott neki, hogy ha már haza nem hajlandó jönni, legalább egyen, de az emberek kezdték helyi látványosságként kezelni őket, és kinevették “az őrült anyjának” nevezett asszonyt.

Ekkor találkozott Patrick Wanjával. A férfi elpanaszolta a lánynak, hogy szeretne új életet kezdeni, és kikerülni az utcáról.

A lány erre keresett egy rehabilitációs intézetet, oda beadta Patricket, és rendszeresen látogatta, miközben igyekezett pénzt gyűjteni a kezelésére. Amikor a férfi kikerült a rehabról, segített neki elindítani saját üzletét.

Itt már javulófélben

Patrick azóta is nagyon hálás Wanjának, hogy segített neki – szinte rá sem ismerni. Így néz ki most:

Forrás: Boredpanda