A lány, aki 11 évesen esett át a menopauzán, most gyermeket vár

A most 30 éves, tánctanárként dolgozó Amanda Lewis 11 éves korában esett át a változókoron, és az orvosok megmondták neki, hogy soha nem lehet gyereke. Most mégis itt az örömhír!

Amanda donor petesejt és mesterséges megtermékenyítés segítségével esett ugyan teherbe, de ez is messze túlmutat azon, amiről gyerekként álmodhatott. Az asszony ugyanis egy ritka rendellenességnek köszönhetően 11 évesen élte át a változókort, annak minden érzelmi ingadozásával, hőhullámával, és plusz kilóival együtt.

Amandánál nagyon kevés esélye volt annak, hogy a mesterséges megtermékenyítés sikerrel jár, így nagyon boldog, hogy elsőre sikerült, és hogy rácáfolt a statisztikákra. Most, a harmadik hónapban járva teljesen jól van, bár a terhesség elején hormonokat kellett kapnia, hogy méhe megfelelően növekedjen. Az orvosok folyamatosan figyelik, mikor kell még plusz hormont adniuk. Ami a csavar az egészben, hogy a szülés után Amandának újra végig kell mennie a változókoron, ami kiskorában sem volt kellemes. Hirtelen hízott rengeteget, és a hangulatváltozások is nagyon megviselték. Az orvosok a hormonvizsgálat után már biztosak voltak benne, hogy korai menopauzáról van szó, ami nagyon ritka ilyen fiatalon, és az okát sem tudni. Hiába kapott gyógyszereket, azok mellékhatásaitól is szenvedett. Szerencsére álmáról, hogy egyszer anyuka legyen, nem mondott le.

Hogyan lehetséges ez? Menopauza után szült

Hogyan lehetséges ez? Menopauza után szült

Posted by Blikk on Dienstag, 27. Februar 2018

Forrás: Dailymail, Blikk