Videó: Illegális állatkereskedők karmaiból mentették meg ezt a kis csimpánzt – Így barátkozott a jótevőivel

Ezt a kongói csimpánzkölyköt, akinek anyját orvvadászok lőtték le, éppen hogy meg tudták menteni az illegális kereskedőktől az állatvédők. 

A kölyköt Mussának nevezték el, és a Virunga Nemzeti Park kötelékében dolgozó pilóta, Anthony Caere repülőjével vitték el a mentett állatokat gondozó  Lwiro Főemlős Rehabilitációs Központba. A kölyök tehát éppen új otthona felé tartott, ahol fajtársai között, szakértők segítségével nevelkedhet majd fel, de addig is úgy döntött, közelebbről megismerkedik a pilótával.

Nemcsak ölelgette őt, de az ölébe fekve aludt is egy kicsit a nagy izgalmakra. A repülőn nem félt, sőt, kíváncsian nézelődött kifelé. Landolás után az őt váró csimpánzgondozót is hasonlóan nagy érdeklődéssel, örömmel fogadta, mintha tudta volna, hogy végre jó helyre kerül.

Anthony Caere, a pilóta arról mesélt, hogy gyakran ők is nagy veszélybe kerülnek, mert megtámadják őket az illegális állatkereskedők, több állatvédőt meg is öltek már. A vadorzók nemcsak az emberekre lövöldöznek, ahhoz, hogy megszerezzenek egy csimpánzkölyköt, az őt védelmező egész családot halomra lövik. A mostani elkövetőt sikerült elkapni, de így is rengeteg vadorzó él szabadon, a csimpánzok száma pedig, hiába védettek, egyre csak csökken.

Forrás: Érdekesvilág